Денови на eLearning! 95% попуст на online курс за ветринарен асистент од Holly and Hugo во вредност од 10 850 ден. (175 EUR) по цена од 496 ден. (8 EUR)

РАСПРОДАДЕНО

Денови на eLearning! 95% попуст на online курс за ветринарен асистент од Holly and Hugo во вредност од 10 850 ден. (175 EUR) по цена од 496 ден. (8 EUR)

Цена

496 ден.

РАСПРОДАДЕНО

Вредност

10,850 ден.

Попуст

95%

Заштеда

10,354 ден.

 • 18 Westland Square, Pearse Street, Dublin 2, Ireland Dublin, Ireland, 2

 • Работно Време:

  Пон-Пет: 00:00 - 00:00

Добивате

Online курс за Veterinary Support Assistant - курс за ветринарен асистент

 • Овој курс е комплетно акредитиран од ICOES (Интернационалниот совет за Онлајн едукативни стандарди) WWW.ICOES.ORG
 • 1% од годишниот профит, Holly and Hugo го донираат во домовите за кучиња
 • По успешно завршување на курсот добивате сертификат (за успешно завршување потребно е да освоите 55% од поените на тестовите низ кои ќе поминете на крајот на секој модул)

Услови

 • Купонот може да се искористи од 24.08.2017 до 02.09.2017
 • Купонот е наменет за следење на онлајн курсот за Veterinary Support Assistant
 • Лимит: 1 купон по лице + повеќе за пријатели.
 • Морате да се регистрирате за следење на курсот најдоцна до крајниот датум одреден од Grouper и часовите да ги завршите во рамките на 45 дена од активацијата на кодот
 • Доколку сакате да откажете веќе закажан термин за почеток на курсот, потребно е да испратите забелешка до Holly an Hugo 24 часа однапред.
 • Доколку не го искористите купонот во рамките на рокот, истиот пропаѓа и средствата не може да се рефундираат или да се искористат за друга промоција.
 • Јазик на кој можете да го следите курсот: англиски.
 • Курсот се изведува online.
 • За да започнете со курсот треба да го внесете горниот код од купонот (без #) на следниот линк РЕГИСТРАЦИЈА. 

Опис

Доколку ги сакате животните и сакате да работите со нив, со овој курс ќе ги научите потребните способности во врска анатомијата, физиологијата и психологијата на животните, како да препознаете болка и како е да се биде дел од ветеринарниот тим.

Ветеринарен асистент

Ветеринарниот асистент е клучен член во ветеринарнот тим, неформално трениран низ практични примери. Тој е одговорен за многу важни работи во клиниката, како што се обезбедување хигиена и стерилност, работа со животни и комникација со корисниците.

Овој курс ќе користи на сите кои ги интересира здравјето на животните или кои сакаат да изградат кариера во ветеринарството. Курсот вклучува практична работа, здравје и безбедност, основна антомија и физиологија, техники на справување со животни, прва помош и справување со ургентни ситуации како и емоционални прашања поврзани со еутаназија.

Со овој курс ќе стекнете познавање на следните аспекти:

 • Ветеринарна технологија
 • Психологија на животните
 • Заштита на животните
 • Важност на дезинфекција и контрола на болести
 • Надгледување и следење на резултати
 • Основна анатомија и физиологија на животните
 • Хранење на здрави и болни животни
 • Здраствени и безбедносни регулативи

Програма на курсот:

Модул 1

Пракса по ветеринарство и ветеринарен асистент за поддршка

 • 1.1 Целта на овој курс
 • 1.2 Што е тоа ветеринарен асистент за поддршка?
 • 1.3 Стуктурата на праксата по ветеринарство
 • 1.4 Клиничкиот тим и неговите улоги
 • 1.5 Доверливост и професионализам

Модул 2

Развој на вашите вештини

 • 2.1 Практична работа
 • 2.2 Познавање на расите
 • 2.3 Слушање и учење
 • 2.4 Разбирање на потврдните форми
 • 2.5 Вештини за комуникација преку телефон
 • 2.6 Рецепција
 • 2.7 Справување со анксиозни клиенти
 • 2.8 Управување на вашата иницијатива
 • 2.9 Личен изглед и пристап

Модул 3

Ветеринарна терминологија

 • 3.1 Често употребувани термини
 • 3.2 Чести процедури
 • 3.3 Кратенки
 • 3.4 Опрема која се употребува за време на праксата

Модул 4

Основен преглед на животните

 • 4.1 Принципите на преглед на животните
 • 4.2 Преглед на кучиња
 • 4.3 Преглед на мачки
 • 4.4 Преглед на новородени цицачи
 • 4.5 Преглед на диви животни

Модул 5

Психологија на животните

 • 5.1 Како животните реагираат на стрес
 • 5.2 Читање на говорот на тело
 • 5.3 Минимизирање на стрес
 • 5.4 Препознавање на болка кај животните

Модул 6

Напреден преглед на животни

 • 6.1 Алатки за справување со иритирани животни
 • 6.2 Ограничување на иритирани животни
 • 6.3 Држење на животното за медицинско испитување
 • 6.4 Држење на животното за помали процедури
 • 6.5 Држење на животното за зимање крв за правење на крвна слика

Модул 7

Околината на ветеринарната пракса

 • 7.1 Протоколи на надворежното уредување
 • 7.2 Протокол за консултација
 • 7.3 Пред оперативни подготовки
 • 7.4 Стерилизација на инструменти
 • 7.5 Дезинфекција и контрола на болести

Модул 8

Грижа за присутните пациенти

 • 8.1 Следење на животните и ажурирање на анализи
 • 8.2 TLC – Обезбедување на оптимално окружување
 • 8.3 Специјални мерки (хранење од рака и грижа во критични ситуации)
 • 8.4 Превземање на виталните знаци

Модул 9

Хранење на животните

 • 9.1 Хранење на здрави животни
 • 9.2 Храната и операцијата
 • 9.3 Исхрана според возраста
 • 9.4 Пропишани диети
 • 9.5 Исхрана за болни животни

Модул 10

Основи на анатомија

 • 10.1 Анатомски термини
 • 10.2 Како животните се разликуваат од луѓето

Модул 11

Основи на физиологија

 • 11.1 Физиолошки термини
 • 11.2 Нормални референтни рангови

Модул 12

Евтаназија

 • 12.1 Носење на тешка одлука
 • 12.2 Одлуки за прекин на животот
 • 12.3 Целта на евтанзијата
 • 12.4 Како се прави евтанзија
 • 12.5 Погребување или кремирање

Модул 13

Итни случаи

 • 13.1 Справување со итен случај
 • 13.2 Вашата улога за време на итен случај
 • 13.3 Основни принципи на реанимација

Модул 14

Прва помош

 • 14.1 Освна прва помош
 • 14.2 Крварење
 • 14.3 Шок
 • 14.4 Тешкотии во дишење
 • 14.5 Фрактури

Модул 15

Здравје и безведност, и регулации

 • 15.1 Ризици во ветеринарното окружување
 • 15.2 Важноста на хигиената
 • 15.3 Јонизирање на радиативните регулативи
 • 15.4 Пропишани регулативи
 • 15.5 Депонирање на клиничкиот отпад
Се уште нема коментари за оваа зделка. Биди прв со твој коментар.
За да објавите коментар мора да бидете најавени. Најавете се тука.

ДРУГИ ЗДЕЛКИ