Денови на eLearning! Научете како да водите сметководство! 97% попуст на 50 часовен онлајн курс за сметководство и книговодство + сертификат од International Open Academy во вредност од 18 538 ден. (299 eur) по цена од 496 ден. (8 eur)

РАСПРОДАДЕНО

Денови на eLearning! Научете како да водите сметководство! 97% попуст на 50 часовен онлајн курс за сметководство и книговодство + сертификат од International Open Academy во вредност од 18 538 ден. (299 eur) по цена од 496 ден. (8 eur)

Цена

496 ден.

РАСПРОДАДЕНО

Вредност

18,538 ден.

Попуст

97%

Заштеда

18,042 ден.

Купени : 8

 • Floor 1, Filmbase Curved St. Dublin 2 Ireland 2 Dublin, Ireland

 • +44 (0) 20 3286 9279

 • [email protected]

Добивате

 • 50 часовен онлајн курс за сметководство и книговодство
 • За успешно завршен курс се добива сертификат

Услови

 • Купонот може да се искористи од 24.08.2017 до 31.08.2017
 • Купонот е наменет за следење на онлајн курсот за сметководство и книговодство
 • Морате да се регистрирате за следење на курсот најдоцна до крајниот датум одреден од Grouper и часовите да ги завршите во рамките на 45 дена од активацијата на кодот.
 • Доколку не го искористите купонот во рамките на рокот, истиот пропаѓа и средствата не може да се рефундираат или да се искористат за друга промоција.
 • Курсот се изведува online.
 • За да започнете со курсот треба да го внесете кодот од купонот на следниот линк РЕГИСТРАЦИЈА. Повеќе информации на е-маил [email protected]

Опис

Дали посакувате да имате подобари знаења за сметководството?

Без разлика дали би сакале да бидете сметководител или само сакате да знаете повеќе околку вашите лични и бизнис финансии, познавањето на сметководството и книговодството секако Ви се од голем бенефит.

Курсот за сметководство и книговодство е дизајниран така што ќе ви ги даде основите кои ви се потребни за да започнете кариера во тоа поле или да бидете подобро средство во вашиот бизнис. Дали би сакале да ја разберете подобро финансиската страна на Вашиот бизнис, а со тоа подобро и да ги припремите и планирате даноците.

Не дозволувајте сметководството и книговодството да ве заплашуваат

Овој курс е специјално дизајниран така што фокусот и специјалноста на секој од модулите ќе ве носи кон сметководството и книговодството чекор по чекор. 

Фокусот е на следниве подрачја:

 • Важноста на основните сметководствени практики
 • Чување и балансирање на бизнис плаќања
 • Соодветни книговодствени практики
 • Анализа на профитот и уделот на акционерите
 • Пријавување на данови и подготовка за интерна и екстерна ревизија

Ова е совршена можност да научите повеќе за сметководството и книговодството и да ги зголемите хоризонтите на знаењето во сопственото слободно време. Следете го курсот било кое време од било кое место.

Модул 1: Основи на сметководсто

 • Историја на сметководство
 • Зашто е важно сметководството?
 • Одлуките кои мора да ги донесете
 • Жаргон и како да зборувате како сметководител

Модул 2: Видови на сметководство

 • Финансиско сметководство
 • Менаџмент сметководство
 • Сметководство на трошоци

Модул 3: Верификација на сметките

 • Организирање на кругот на сметководствениот круг
 • Користење на компјутерите за сметководство
 • Како работи компјутерското сметководство?

Модул 4: Залихи и следење на продажбите

 • Значењето на залихите
 • Справување со залихите
 • Следење на продажбите
 • Балансирање на готовината

Модул 5: Контролирање и менаџирање на расходите

 • Како да ги контролирате расходите
 • Балансирање на плаќањата
 • Долгорочни набавки на средства
 • Финансиска пасива

Модул 6: Избегнување на илегално сметководство

 • Соодветни сметководствени процедури
 • Избегнување на кратенки
 • Познати сметководствени скандали

Модул 7: Вовед во книговодство

 • Важност на книговодството
 • Единечно книговодство
 • Двојно книговодство

Модул 8: Соодветно книговодство

 • Балансирање и тестирање на вашите книги 
 • Прилагодување на внесувањата
 • Подготовка на финансиите
 • Анализа на профит
 • Ликвидност и како да го тестирате
 • Зашто е интерната контрола важна?

Модул 9: Следење и извештаи за даноци

 • Што се бизнис даноци?
 • Како да подготвите извештај за крајот на годината?
 • Завршување и затворање на книгите

Модул 10: Ревизија

 • Екстерна ревизија
 • Интерна ревизија
 • Ревизија на трошоци
 • Ревизија на перформанси
 • Ревизија на квалитет

Сите курсеви се акредитирани од International Council for Online Educational Standards - www.icoes.org - (accreditation number ICOES/00763/13/36). Тоа им дава на студентите сигурност дека овие курсеви му нудат на студентот највисоки стандарди за онлајн едукација. ICOES е акредитирано тело одговорно за поставување, одржување и подобрување на стандардите за едукација од институтот за онлајн учење.

Се уште нема коментари за оваа зделка. Биди прв со твој коментар.
За да објавите коментар мора да бидете најавени. Најавете се тука.

ДРУГИ ЗДЕЛКИ