Сѐ за вашето здравје во Клиничка болница Жан Митрев​! 40% попуст на специјалистички преглед по избор

Цена од

1200 ден.

Цена

ден.

ден.

Опција Ве молиме одберете една од наведените опции!

Вредност

2000 ден.

Попуст

40%

Заштеда

800 ден.

Преостанато време

Купени: 183

 • Бледски Договор 8, Skopje, North Macedonia

  Одведи ме таму

  02 3091 484 ; 02 3091 500

  infosalter@zmc.mk

Добивате

Специјалистички преглед по избор

Опции на понудата:

Комплетен гинеколошки преглед (брис, ПАП, колпоскопија и ултразвук)
Одржување на здравјето на репродуктивните органи е од големо значење, а редовните контроли спасуваат живот. Тимот на искусни гинеколози на одделот за Гинекологија при Клиничката болницата Жан Митрев, Ви нуди целосна гинеколошка заштита и нега во сите фази од животот. Ние сме подготвени да го следиме и контролираме Вашето здравје од првиот менструален циклус, до менопаузата, и по неа. Располагаме со комплетна амбулaнтна и болничка услуга во вид на гинеколошки прегледи, тестови и следење на бременост, субспецијалистички урогинеколошки прегледи, амбулантни интервенции, оперативни гинеколошки процедури, микроинвазивна гинеколошка и уро-гинеколошка хирургија. Нашата врвна грижа вклучува индивидуални програми и напредно следење на здравствената состојбата преку посебни тераписки планови и консултации креирани за секоја од вас. Освен примена на најнови дијагностички процедури, ние како ваши гинеколози вклучуваме и советување за Ваште физички, психички, емоционални и социјални потреби кои се одвиваат во опуштена и комфорна средина. Нашата цел е една: Вашето здравје! Прегледот го изведуваат: д-р Ирена Андонова и проф. д-р Васил Илиев.
4,000 ден. 2,400 ден.
Комплетен урогинеколошки преглед
Не треба да се срамите доколку се соочувате со несакано испуштање на урина, спуштање на гениталните органи или проблеми во менопаузата. Нашиот тим на искусни уро-гинеколози на одделот за Гинекологија при Клиничката болницата Жан Митрев Ви стои на располагање. Нашето долгогодишно искуство во дијагностицирање и третман на пореметувањата на функцијата на уринарниот тракт и карличното дно кај жената, со помош на современи методи и медицина заснована на докази овозможува третман на овие состојби. Прегледот го изведува: проф. д-р Васил Илиев.
4,000 ден. 2,400 ден.
Ехо на дојка
Навремената дијагностика спасува живот. Редовните контроли на дојка се препорачуваат еднаш годишно. Затоа овој преглед изведен од страна на стручниот тим лекари кои имаат долгогодишно искуство во оваа проблематика со помош на нашиот најсовремен ЕХО апарат, овозможува рана детекција на можни неправилности и навремено преземање на соодветни чекори. Прегледот го изведуваат: д-р Магдалена Поповска-Цветковска, д-р Мимоза Толевска и д-р Лидија Вељановска-Кириџиевска.
3,000 ден. 1,800 ден.
Ехо преглед на тироидеа
Тироидната жлезда има важна улога во организмот на човекот. Таа е една од најголемите ендокрини жлезди во телото и учествува во регулирањето на метаболизмот. Ехо на тироидна жлезда има за цел да ги утврди поставеноста, морфологијата и присуство на промени кај оваа жлезда т.е да дијагностицира правилно/неправилно фукционирање на истата. Врз основа на испитаните параметри следи соодветната терапија и третман. Прегледот го изведуваат: д-р Надица Божиновска и д-р Елена Пижула.
3,000 ден. 1,800 ден.
Дерматолошки преглед
Специјалистички преглед на цела кожа со цел утврдување на општиот статус и може да вклучи дерматоскопски преглед на бенки, венеролошки преглед, алерголошки преглед, преглед на коса, нокти како и индикација на терапија за акни, лузни, брчки, стрии, дамки на кожа, опаѓање на коса. Прегледот го изведува: д-р Александра Лазаревска.
3,000 ден. 1,800 ден.
Уролошки преглед
Уролошкиот преглед е многу едноставен, безболен преглед, при што урологот најпрво преку разговор утврдува дали постои одреден уролошки проблем, потоа со палпација (допир) ги прегледува надворешните генитални органи, како и простата. Веднаш потоа прави ехотомографски преглед, со што се откриваат најголем број од уролошките заболувања. Прегледот го изведува: д-р Горан Јовиќ.
3,000 ден. 1,800 ден.
Специјалистички ОРЛ преглед
Отоскопски преглед на уши, преглед на нос со предна риноскопија и преглед на грло. Комбинацијата од овие прегледи има за цел дијагностицирање на можни патолошки состојби на уво, нос и грло. Прегледот го изведуваат: прим. д-р Борислав Гогушевски и д-р Нена Пецева.
3,000 ден. 1,800 ден.
EMG и невролошки преглед
Комплетен специјалистички невролошки преглед комбиниран со EMG (електромиографија) е тест кој се изведува со цел да се утврдат невромускуларни недостатоци преку мерење на брзината на мускулна респонсивност. Со помош на електроди се врши стимулирање на нервните завршетоци во мускулите, а нивната реакција/контракции се мерат и се прикажуваат во форма на бранови на екранот на апаратот. Прегледот го изведува: д-р Марија Миланова.
6,000 ден. 3,600 ден.
EEG и невролошки преглед
Комплетен специјалистички невролошки преглед со ЕЕГ (електроенцефалографија) која претставува функционално испитување на мозокот со цел утврдување на мозочни дисфункционалности. Прегледот го изведуваат: проф. д-р Лилјана Илиевска и д-р Емилија Георгиева.
6,000 ден. 3,600 ден.
Ортопедски преглед
Ортопедскиот преглед за возрасни е наменет за сите кои имаат проблеми со мускулно-скелетниот систем. Истиот се спроведува со користење на најсовремени дијагностички процедури. Прегледот вклучува опсервација на самото држење на телото, видливи промени како и контрола на активни и пасивни движења. Со помош на ултразвук се извршува и комплетна евалуација на можни оштетувања на делови од локомоторниот систем. По извршениот преглед добивате дијагноза со препораки за понатамошни чекори. Прегледот го изведуваат: д-р Константин Митев и д-р Сашо Младеновски.
3,000 ден. 1,800 ден.
Спинален преглед
Трауматолозите и ортопедите секојдневно работат на дијагноза и лекување на состојбите поврзани со ’рбетниот столб. Овие доктори со помош на своето искуство, знаење, вештини и најмодерната опрема во регионот работат со цел да ја вратат функцијата на ’рбетот и да ја намалат болката кај пациентот. Прегледот го изведува: д-р Љупчо Николов.
3,000 ден. 1,800 ден.
Васкуларен – Флеболошки преглед
Овој преглед е наменет за дијагностицирање на заболувањата на венскиот систем и вклучува доплер ултразвук на длабоки и површни вени. Како метода е потполно неинвазивна бидејќи се изведува со помош на сонда со која лекарот лесно поминува по кожата на екстремитетите следејќи го течението на венската циркулација. При тоа на екранот се визуелизираат промените на венските крвни садови, нивната функционалност како и присуство на тромби во длабоките и површните вени. Прегледот го изведува: д-р Елена Амбаркова-Виларова.
3,000 ден. 1,800 ден.
Абдоминален хируршки преглед
Доколку се судирате со болка во абдоменот, имате проблем со хемороиди или проблеми со дебелото црево, жолчката и жолчните канали, или пак се справувате со онколошки проблеми во стомачната шуплина и стомачниот ѕид, ова е прегледот кој ви е потребен. Нашиот тим искусни абдоминални хирурзи ќе ви ја постават вистинската дијагноза и ќе ви препорачаат соодветни следни чекори. Прегледот го изведуваат: д-р Јован Мирчевски, д-р Бошко Стравревски и д-р Мане Хаџиманчев.
3,000 ден. 1,800 ден.
Колоноскопија со анестезија
Ова е ендоскопско испитување на дебелото црево (колон) и завршните партии на тенкото црево. Се извршува под анестезија, а со цел дијагностицирање на болести на дебелото црево. Прегледот го изведуваат: прим. д-р Мане Хаџиманчев, д-р Бошко Стравревски и д-р Христијан Писевски.
16,000 ден. 9,600 ден.
Ехо на абдомен
Ехо на абдомен претставува дијагностичка процедура која се користи за преглед на органите во абдоменот, односно визуелизација на црниот дроб, жолчното ќесе, панкреасот, бубрезите, слезенката, простата и мочениот меур. Прегледот се изведува со цел утврдување на правилно/неправилно функционирање на овие органи. Прегледот го изведува: д-р Бошко Ставревски.
3,000 ден. 1,800 ден.
Гастроскопија со анестезија
Гастроентерологија како гранка на медицината се занимава со дијагностика и лекување на болестите на органите од системот за варење на храната- хранопроводникот, желудникот, цревата, црниот дроб, панкреасот. Гастроскопијата е процедура при која со помош на гастроскоп (тенко црево со дијаметар колку на малиот прст) лекарот може да погледне во внатрешноста на овие органи. Гастроскопијата се изведува со анестезија и има за цел да утврди болести на овие органи. Прегледот го изведува: д-р Христијан Писевски.
16,000 ден. 9,600 ден.
Педијатриски преглед
Преглед од страна на доктор специјалист педијатар, следење на тежина и висина на новороденчиња и мали деца; Советување за правилно доење, правилна исхрана на мајките и правилна дохрана на новороденчињата; Развојно советување; Навремено откривање, советување и третирање на чести инфекции кај новороденчиња. Прегледот го изведуваат: прим. д-р Благица Манчева и прим. д-р Соња Петровска.
2,500 ден. 1,500 ден.
Пулмолошки преглед
Специјалистички преглед со цел дијагностицирање и третман на проблеми поврзани со дишење, респираторен тракт и белодробни заболувања како астма, ХОББ и слично. Прегледот го изведува: проф. д-р Лилјана Симоновска.
3,000 ден. 1,800 ден.
Нутритивно советување
Советување со врвен нутриционист кој ќе ви направи персонален план за исхрана согласно вашите антропометриски мерки, обем и одредување на тип на тело. Прегледот го изведува нутриционист Марина Релушкоска
2,000 ден. 1,200 ден.
Функционалната магнетна стимулација
Неинвазивен, безболен метод коj овозможува безконтактна стимулација на површинските и длабоките мускулни структури. Оваа ново развиена електротерапија во која се користи специјално импулсно магнетно поле генерирано од ФМС уредот предизвикува длабоки мускулни контракции преку облека, без директен допир со кожата. Бидејќи не ги стимулира нервите на површината на кожата, таа е безболна и попријатна од класичната електростимулација. Истата се спроведува секој втор ден во серија од 10 до 15 третмани и може да се комбинира и со другите физиотерапевтски техники. Индикации за оваа терапија: · Импиџмент синдром и смрзнато рамо · Регенерација на нерви, неуралгија, неуритис, полиневропатија · Карпал тунел синдром · Торакална мобилизација · Заздравување на фрактури · Руптури на мускули, тетиви и лигаменти · Пателарна тендинопатија · Епикондилит · Спречување на атрофија на мускулите · Подобрување на дишењето · Акутен и хроничен лумбален синдром ( лумбаго и ишијалгија) · Акутна и хронична дегенерација на интервертебралните дискуси ( дискус хернија) · Акутна и хронична радикулопатија · Рехабилитација на трауматски мускул или нерв · Третман на акутна болка · Спортски повреди. Третманот го изведуваат физиотерапевтите: Блаже Арсов, Никодин Вељановски и Олгица Димитров
2,000 ден. 1,200 ден.
ФМС третман за уринарна инконтиненција
Функционалната магнетна стимулација е ново развиена електротерапија во која се користи специјална технологија т.е импулсно магнетно поле генерирано од ФМС уред кој предизвикува длабоки мускулни контракции. Технологијата ги користи индуктивните својства на магнетното поле за длабока пенетрација во ткивата и на тој начин ги стимулира мускулите на карличното дно кои не можат да се таргетираат со помош на класичната електростимулација. Функционалната магнетна стимулација не предизвикува болка, може да функционира и без директен допир на кожата, не ги стимулира нервите на површината на кожата и затоа е попријатна од класичната електростимулација. Магнетните полиња лесно продираат низ облеката, ткивото и коските и достигнуваат до недостапните ткива. Терапијата се спроведува секој втор ден во серија од 10 до 15 третмани во времетраење од 15 до 20 минути секој втор ден.Индикации: · Стрес инконтиненција · Мешана уринарна инконтиненција · Фекална инконтиненција · Постпартална рехабилитација · Рехабилитација на мускулите во долниот дел на карлицата после оперативни зафати · Хроничен простатитис · Еректилна дисфункција · Проблеми поради лоша циркулација. Контраиндикации за оваа терапија се : · траен пејсмејкер; · малигни аритмии; · бременост; · метал во третираната регија (зглобни импланти, остеосинтетски материјал и сл.) Потребно е претходен преглед од уро-гинеколог. Третманот го изведуваат физиотерапевтите: Блаже Арсов, Никодин Вељановски и Олгица Димитров.
2,500 ден. 1,500 ден.
Кинезиотејпинг за идните мајки
Дали сте ги забележале оние ленти во различни бои кои ги носат спортистите на себе? Што доколку ви кажеме дека токму овие ленти помагаат за време на бременоста во олеснување на тешкотиите, поддршка на абдоминалната мускулатура, но и за ослободување од менструални тегоби? Во овие состојби кинезио лентата претставува алтернативна метода наместо користење лекови. Таа е безбедна и ефикасна опција за третман и ослободување од болките кај идните мајки. Мускулноскелетните болки за време на брменоста се вообичаени, особено пределот на грбот и карлицата, како и болката во лигаментите (особено во долниот дел на абдоменот или препоните). Со нивната апликација се постигнуваат повеќекратни ефекти: поддигнување на абдоменот и ослободување на притисокот во карлицата, ослободување од болките во долниот дел на абдоменот и грбот, поддршка и поддигнување на долниот дел од абдоменот, спуштање на горниот дел од абдоменот и ослободување на дијафрагмата за олеснување на дишењето. Постојат и соодветни техники кои што се применуваат при третман на “лузни” од царски рез. Бидете слободни, за време на бременоста, после породувањето па дури и во деновите за време на периодот во месецот. Третманот го изведуваат физиотерапевтите: Блаже Арсов, Никодин Вељановски и Олгица Димитров.
3,000 ден. 1,800 ден.

Услови

 • Купонот може да се искористи од 11.09.2020 до 31.10.2020
 • Купонот може да го прикажете од Вашиот смарт телефон или таблет (не е задолжително печатење)! Симнете ја Grouper Android или iOS апликацијата и уживајте во купувањето!
 • Задолжителна е претходна резервација на преглед

За компанијата

Клиничката болница Жан Митрев е основана пред 20 години со визија за донесување на врвна медицина во Македонија. Од тогаш до денес, таа постојано расте и се развива обезбедувајќи перфекција во квалитетот на третманот на своите пациенти.

Прецизната и брза дијагностика, врвната хирургија и научно истражувачката работа овде се изведуваат стандардизирано од страна на искусниот тим лекари. Тие користат најнови методи и пристапи комбинирани со најсовремена опрема, што континуирано резултира со висок степен на задоволство кај пациентите.

Клиниката е модерна, беспрекорно организирана и технолошки напредна здравствена институција за што потврда е акредитацијата од JCI (Join Commission International) која означува применети највисоки стандарди за квалитет и безбедност на пациентите од лекарска грешка. Исто така поседува и државна акредитација за квалитет издадена од страна на АКАЗУМ (Агенцијата за квалитет и акредитација на здравствени установи).

Сместена е во енергетски ефикасен објект кој не произведува CO2, штеди енергија и не го нарушува балансот со природата. Таа е 100% ЕКО болница.

Имаме склучено договор со многубројни домашни и странски осигурителни компании и тоа им овозможува лекување на сите кои имаат приватно здравствено осигурување.

 • Купувањето на купонот се извршува само и единствено преку сајтот Grouper.mk!
 • Во спротивно Grouper.mk не сноси никаква одговорност за услугата/производот.
 • Доколку ви предложат да платите на лице место, Ве молиме известете не овде.

Како да купам Grouper купон?

Чекор по чекор како да купиш Grouper купон. Брзо, лесно, едноставно и безбедно купување. Ако сакате прво да видите како некој друг го прави тоа, еве како за 1 минута се купува Grouper купон.

Се уште нема коментари за оваа зделка. Биди прв со твој коментар.
За да објавите коментар мора да бидете најавени. Најавете се овде.