Сметководител

Имаме потреба од нов член во тимот - Сметководител

Во што се состои работата:

 • Прием, издавање, евиденција и регистрација на влезни фактури
 • Издавање и регистрација на излезни фактури 
 • Менаџирање на платфoрмата за финансии на Grouper
 • Книжење 
 • Архивско работење
 • Евиденција на вработени, поштарина и документација

Потребни компетенции:

 • Искуство во сметководство минимум 2 години 
 • Основно познавање на законските регулативи во врска со работењето
 • Познавање и работа во Microsoft Excel 
 • Познавање на англиски јазик (средно или напредно)
 • Позитивна, отворена, комуникативна и мотивирана личност
 • Организациски и комуникациски вештини

Се смета за предност:

 • Поседување на лиценца за сметководител (не е задолжително, но е предност)
 • Способност за брзо учење и адаптирање, флексибилност и иницијатива

Како да аплицираш:

 • Испрати го твоето CV и мотивациско писмо на raboti@grouper.mk
 • Subject на email пораката преку која аплицираш треба да биде: Сметководител